2012. március 4., vasárnap

Black family *.*




A Black család egy fiktív család a Harry Potter történetekben számos nemes és nagy múltú aranyvérű famíliák közül talán az egyik legnagyobb.

A család gyökerei évszázadokra vezethetőek vissza, de mi a családtagokat csak az 1800-as évek közepétől ismerhetjük. A család jelmondata, melyet igyekeztek a lehető legtöbb helyen feltüntetni, a francia Toujours Pur, ami annyit tesz, hogy örökké tiszta. Ez leginkább az család aranyvérűségére utal és az ezzel kapcsolatos mániára, amely már-már a végletekig merül.

A Black családban kitagadták mindazokat, akik nem osztoztak a család nézeteiben, illetve fittyet hánytak a fenti jelmondatnak. Az általunk is ismert családfa-töredéken az alábbi hét embert tagadták ki: - Isla Black - hozzáment egy muglihoz - Phineas Black - támogatta a mugli jogokat - Marius Black - kvibli - Cedrella Black - hozzáment Septimus Weasleyhez -Alphard Black - pénzt hagyott Sirius Blackre - Sirius Black - megszökött 16 éves korában - Andromeda Black - hozzáment a mugli Ted Tonkshoz.
A família házimanója Sipor, egy zsörtölődős, fonnyadt bőrű kis teremtmény.
A család sok tagja halálfalóként szolgálta a Sötét Nagyurat, mint például Bellatrix Lestrange és Regulus Black.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése